Bändit

M.I.P


Kusta Kuuluu


Ylin Päättävä Elin


Red Ideal

Red Ideal on syntynyt ihmisen sisäisestä pakosta luoda jotakin, olla jatkuvassa liikkeessä. Ei voi pysyä hiljaa kun on jotain sanottavaa. Ei voi antaa soitinten levätä ja pölyttyä, kun niistä voi saada irti ääntä, joka saa muut ihmiset hyppimään ja hyräilemään melodioita, jotka eivät jätä rauhaan ne kerran kuultuasi. Bändiin vaikuttattaneiden artistien kirjo on laaja, niitä on turha alata luettelemaan, osan niistä voi kuulla musiikista, osan lyriikoista, osa elää vain soittajien sydämissä. Tärkeintä on luoda kolmen minuutin energiapurkauksia, joissa yhdistyy bändin jäsenten musiikilliset juuret ja jotka tulevat vaikuttamaan tuleviin muusikkosukupolviin, sillä tällainen energisyyden, melodisuuden ja idealismin yhdistelmä ei voi jäädä huomaamatta.

Calmo

Calmo on metallipändi, joka perustettiin suunnilleen v. 2001 syksyllä ja sai nimensä vanhan reenikämpän läheisyydessä sijaitsevan hautapaikan mukaan.. –Omaperäistä eikö totta, mutta nimi oli saatava ja se annettiin. No niin, kaikkihan alkoi siitä kun Jani ja Tomppa olivat jo pitkään ajatelleet, että jos etsittäisiin soittajat ja ruvettaisiin soittamaan heviä kovemmalla kädellä. Eipä siinä kovin kauaa tarvinnut kokoonpanoa miettiä, kun päätettiin että nyt loppu joutenolo. Nuorempi Murtsi rumpuihin, vanhempi kitaraan ja Jani muutamien vuosien kokemuksella mörisemään. Alussa Jani hoiti pelkästään laulupuolen, mutta jatkossa löytyi rohkeutta aloittaa basismin filosofian tutkiskelu ja nykyään kun treenataan, niin Jani tekee sitä yhtä aikaa (siis soittaa bassoa ja laulaa..). Olihan meillä kyllä tarkoitus etsiä oikein erillinen basistikin, mutta sopivaa ei tahtonut löytyä, syystä tai toisesta.


–Ja sitten tarvittiin toinen kitaristi. Siinä piti jo hetki miettiä, ja onhan se niin että kyllähän bändissä pitää olla ainakin yksi tyyppi joka on perehtynyt instrumenttiinsa, tässä tapauksessa siis kitaraan. Siinä vaiheessa Palomäki tuntui potentiaaliselta vaihtoehdolta ja ei muuta kun soitto miähelle ja miäs reeneihin. Aluksi ruvettiin vääntämään vanhoja omia biisejä, että saatais vähän kuvaa siitä mitä haetaan musiikillisesti. Siinä sitä sitten muutama kerta soiteltiin ja joku ehdotti, että jos etsitään syntikan soittaja luomaan tunnelmaa. Taas alkoi etsiskely ja mietiskely. Jonkin aikaa siinä vierähti, kunnes soittaja löytyi, elikkäs Lamminaho. Mutta eihän se alkuun meinannu lähtiä meirän kans soittelemaan, mutta kun kerran kokeeilimma. miltä biisit kuulostaa syntikan kans (tai siis se tais olla joku hikinen Casio, millä ses soitti..). Siis kokeeilimma ja tuumasimma, että Casiot mukaan iliman muuta. Siinä nyt oli jonkinmoinen kuvaus orkesterin alkumetreistä. –Eli pändi saatiin kasaan ja toiminta jatkuu..